błyskawiczny pudding z kaszy gryczanej

1 porcja
- 100g kaszy gryczanej
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżki rodzynek
- szczypta cynamonu
Kaszę gryczaną gotujemy na wodzie na małym ogniu około 15 minut, następnie dolewamy mleko, dodajemy miód, cynamon i część rodzynek. Gotujemy do momentu, w którym kasza wchłonie większość mleka. Przekładamy kaszę do miseczki, podajemy z dowolnymi dodatkami np. duszone jabłka i mandarynki.
Uwaga: jeśli nie ma się czasu z rana, kaszę można ugotować na wodzie wieczorem. Rano wystarczy dodać mleko, resztę dodatków i podgotować, to zajmuje tylko chwilkę.
Przepis i zdjęcie z: relishmeals.blogspot.de
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.
Pokazuje 0-0 z 0 opinii