błyskawiczny pudding z kaszy gryczanej

 

1 porcja
-  100g kaszy gryczanej
- 1 szklanka wody
- 1/2 szklanki mleka
- 1 łyżeczka miodu
- 3 łyżki rodzynek
- szczypta cynamonu
 
Kaszę gryczaną gotujemy na wodzie na małym ogniu około 15 minut, następnie dolewamy mleko, dodajemy miód, cynamon i część rodzynek. Gotujemy do momentu, w którym kasza wchłonie większość mleka. Przekładamy kaszę do miseczki, podajemy z dowolnymi dodatkami np. duszone jabłka i mandarynki.
 
Uwaga: jeśli nie ma się czasu z rana, kaszę można ugotować na wodzie wieczorem. Rano wystarczy dodać mleko, resztę dodatków i podgotować, to zajmuje tylko chwilkę.
 
Przepis i zdjęcie z: relishmeals.blogspot.de

 

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię