Składniki: 500 g orzeszków ziemnych niesolonych 1 płaska łyżeczka olej z awokado szczypta soli opcjonalnie miód dla osłody lub cukier puder Najlepsze masło orzechowe, o gęstej konsystencji, idealnie pasuje do świeżego pieczywa, do porannej owsianki, wszelkiego rodzaju babeczek, ciast i ciasteczek! Pr...
Składniki (8 sztuk): 140-160 ml mąki orzechowej 2 łyżki płatków owsianych pół średniej wielkości jabłka 1 jajko olej rzepakowy do smażenia 1-2 łyżki 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Połowę jabłka zetrzeć na tarce o grubych okach. Jabłka nie obierać ze skórki. Odlać nadmiar soku jaki powstał przy ścieraniu. Do...
Składniki: 50 g pestek moreli 3 łyżki syropu z agawy 2 łyżki oleju neutralnego w smaku woda do pożądanej konsystencji Przy robieniu tego masła postępowałam tak jak w znalezionych w necie przepisach na masło migdałowe (jeszcze nie robiłam). Miksowanie samych pestek rzeczywiście trwało dość długo, ...
1 porcja - 100g kaszy gryczanej - 1 szklanka wody - 1/2 szklanki mleka - 1 łyżeczka miodu - 3 łyżki rodzynek - szczypta cynamonu Kaszę gryczaną gotujemy na wodzie na małym ogniu około 15 minut, następnie dolewamy mleko, dodajemy miód, cynamon i część rodzynek. Gotujemy do momentu, w którym kasza wchłonie większość mleka....