Sernik marchewkowy z orzechami włoskimi

Sernik marchewkowy z orzechami włoskimi

 

 
1 porcja
- 200g twarożku (na serniki/3-krotnie mielony)
- 1 jajko
- 1 średnia marchewka (100g)
- 1 czubata łyżka budyniu waniliowego
- 1 łyżka miodu
- szczypta cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- odrobina wanilii
- orzechy włoskie
 
Marchew obieramy i gotujemy do miękkości, a następnie miksujemy lub miażdżymy widelcem na papkę. Ser miksujemy z jajkiem i miodem, a następnie dodajemy marchew, budyń, cynamon, wanilię i gałkę muszkatołową i powtarzamy czynność. Orzechy włoskie dzielimy na cząstki i łączymy z
masą łyżką. Serniczek wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika i pieczemy około 30 minut.
 
Przepis i zdjęcie z: relishmeals.blogspot.de

 

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię