Sernik marchewkowy z orzechami włoskimi

Sernik marchewkowy z orzechami włoskimi

Przepis na sernik marchewkowy to doskonały sposób na połączenie smaku tradycyjnego sernika z nutą słodyczy i zdrowymi składnikami.

Składniki:

  • 200g twarożku (na serniki/3-krotnie mielony)
  • 1 jajko
  • 1 średnia marchewka (100g)
  • 1 czubata łyżka budyniu waniliowego
  • 1 łyżka miodu
  • Szczypta cynamonu
  • Szczypta gałki muszkatołowej
  • Odrobina wanilii
  • Orzechy włoskie

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości, a następnie miksujemy lub miażdżymy widelcem na papkę.
  2. Ser miksujemy z jajkiem i miodem, a następnie dodajemy marchew, budyń, cynamon, wanilię i gałkę muszkatołową i powtarzamy czynność.
  3. Orzechy włoskie dzielimy na cząstki i łączymy z masą łyżką.
  4. Serniczek wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy około 30 minut.
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię