BIO Fasola Mung
Kraj pochodzenia: Chiny
Fasola Mung BadaPak to jedna z najwartościowszych strączkowych roślin na świecie. Cechuje się wysoką zawartością witamin A, C, E, K, witamin z grupy B (niacyna, ryboflawina tiamina, kwas foliowy). Zawiera wapń oraz magnez a także duże ilości potasu. W jej składzie znajdziemy fitosterole, liczne antyutleniacze oraz dwie substancje o działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym – isovitexin oraz vitexin.
Fasola Mung BadaPak charakteryzuje się łagodnym smakiem. Doskonale pasuje do zup, sosów, sałatek oraz do potraw kuchni chińskiej i wietnamskiej. Przed ugotowaniem nie wymaga namaczania jednak jest ono wskazane, gdyż taka kąpiel zmniejsza ryzyko wzdęć oraz sprawia, że cenne składniki odżywcze łatwiej się przyswajają.
Fasola Mung pochodzi z Indii a w chwili obecnej uprawiana jest w większości krajów południowej Azji. Często nazywana jest złotą fasolą, ponieważ jest jedną z najbardziej wartościowych na świecie. Nasiona fasolki są niewielkiego rozmiaru i zielonego bądź żółtego koloru.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.