BIO Kasza Bulgur
Kraj pochodzenia: Turcja
Kasza Bulgur BadaPak jest powszechnie uznawana za zdrowy i bardzo wartościowy element diety ze względu na wartości odżywcze jakie posiada. Zawiera znacznie więcej błonnika niż pozostałe kasze. To doskonałe źródło potasu. Zawiera żelazo i kwas foliowy. Ponadto dostarcza magnez, wapń, sód i fosfor. Kasza Bulgur BadaPak zawiera liczne witaminy: A, E, K oraz wit z grupy B (ryboflawinę, niacynę tiaminę, wit B6). Bogata jest również w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko. Kasza ta ma niski indeks glikemiczny.
Kasza Bulgur BadaPak może być podawana na słodko jak i również z daniami wytrawnymi. Sprawdzi się jako zamiennik ziemniaków czy makaronu. Będzie wartościowym składnikiem zapiekanek, nadziewanych warzyw, przekąsek oraz dan orientalnych.
Kaszę bulgur należy wypłukać w bieżącej wodzie, następnie wsypać do osolonej wrzącej wody w proporcji 2:1 i gotować około 15 minut , następnie odstawić na 20-30 min
Kasza Bulgur pozyskiwana jest z ziaren najbardziej wartościowej pszenicy – durum. Ziarna zbóż są gotowane, następnie suszone, a potem rozdrobnione w celu pozbycia się otrąb. W ten sposób powstaje kasza bulgur, która charakteryzuje się żółto-brązowym kolorem i lekko orzechowym aromacie.
Zawiera gluten.
Informacja o alergenach: W zakładzie są pakowane również sezam, gorczyca, soja, migdały, orzechy, produkty zawierające gluten oraz produkty zawierające SO2 (dwutlenek siarki).
Zdjęcia produktu są zdjęciami poglądowymi i mogą się różnić od aktualnej partii.
Firma stara się aktualizować na bieżąco wszystkie informacje zawarte na naszym sklepie www.badapak.pl, jednak dane zawarte w opisie produktu mogą różnić się nieco, w zależności od aktualnej partii produktu.
Podane wartości zostały nam dostarczone od dostawców, jak również mogą być danymi literaturowymi.