Soczewica brązowa

Wielkość opakowania:


wysyłka do 24 godzin DARMOWA DOSTAWA JUŻ OD 350 ZŁ
8,90 w tym 5% VAT
dodaj do koszyka

Wysyłkę realizujemy przy współpracy z:
Kurier DHL, Kurier InPost, Kurier GLS, Paczkomaty InPost, Odbiór w funkcie Parcel oraz Paczka w RUCHu.

Darmowa dostawa od 350 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 5,99 zł od 180 zł (dla przesyłek krajowych)

Dostawa za 0 zł od 100 zł (dla MINI paczka w RUCHu do 9 kg)
REALIZACJA DO 4 DNI ROBOCZYCH
UWAGA! MINI paczki w RUCHu nadajemy tylko w: poniedziałki, środy i piątki

 

Płatności dokonać można poprzez:
przelew tradycyjny, szybki przelew online, za pobraniem lub gotówką przy odbiorze osobistym

Jeżeli nie będziesz zadowolony z zakupionego produktu skontaktuj się z nami. Odbierzemy produkt i zwrócimy jego równowartość.

Kraj pochodzenia:

Soczewica brązowa

Soczewica brązowa BadaPak posiada znakomite wartości odżywcze. Powinna się znaleźć w diecie osób w każdym wieku a w szczególności aktywnych fizycznie. Jest lekkostrawna, ma niski indeks glikemiczny, a więc jeść ją mogą także diabetycy. Poprzez wysoką zawartość błonnika zalecana jest w diecie osób odchudzających się. Błonnik pokarmowy wykazuje bardzo wiele właściwości korzystnych dla zdrowia między innymi wpływa na zwiększenie uczucia sytości po posiłku, usprawnia pracę układu pokarmowego, przyspiesza spalanie materii. Soczewica brązowa BadaPak to przede wszystkim źródło wartościowego i dość wysoko przyswajalnego białka. Jest zatem doskonałą alternatywą dan mięsnych. Zawiera również liczne witaminy i minerały. Należą do nich witaminy z grupy B: B1, B2, PP, B5, B6, kwas foliowy oraz witamina A, C i K. Wśród składników mineralnych soczewica zasobna jest w potas a także w fosfor, wapń, magnez, żelazo i cynk.

Soczewica brązowa BadaPak jest wyrazista w smaku. W kuchni sprawdza się najlepiej do przygotowania pasztetów, kotletów i gulaszy. Odmiana ta jest najtwardsza, zatem gotuje się najdłużej. Przed ugotowaniem należy ją moczyć w wodzie około 30minut.

Soczewica jest jedną z roślin o najdłuższej historii uprawy. Należy do grupy jednorocznych roślin strączkowych i pochodzi prawdopodobnie z Azji. Można wyróżnić wiele jej odmian. W zależności od wielkości nasion i koloru możemy wyróżnić soczewicę zieloną, brązową, czerwoną, żółtą i czarną.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1499 kJ
358 kcal
Tłuszcz 2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 63 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 10 g
Białko 23 g
Sól 0,02 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Zobacz także
przepisy badapak