Jabłkowe placuszki z mąki orzechowej
Składniki (8 sztuk):
- 140-160 ml mąki orzechowej
- 2 łyżki płatków owsianych
- pół średniej wielkości jabłka
- 1 jajko
- olej rzepakowy do smażenia 1-2 łyżki
- 1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
- Połowę jabłka zetrzeć na tarce o grubych okach. Jabłka nie obierać ze skórki. Odlać nadmiar soku jaki powstał przy ścieraniu.
- Dodać płatki owsiane, jajko, oraz mąkę. Na początku dodać mniej (140 ml) jeżeli ciasto będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze trochę mąki. Dodać miód i wszystko wymieszać.
- Smażyć na rozgrzanej patelni z olejem z obu stron do zrumienienia. Przy przewracaniu należy być bardzo ostrożnym i najlepiej pomagać sobie dwoma szpatułkami, ponieważ placuszki są bardzo delikatne.
Przepis i zdjęcie z: lekkibrzusio.blogspot.com
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.
Pokazuje 0-0 z 0 opinii