Masło z pestek moreli

 

Składniki:

 

  • 50 g pestek moreli
  • 3 łyżki syropu  z agawy
  • 2 łyżki oleju neutralnego w smaku
  • woda do pożądanej konsystencji

 

 

Przy robieniu tego masła postępowałam tak jak w znalezionych w necie przepisach na masło migdałowe (jeszcze nie robiłam). Miksowanie samych pestek rzeczywiście trwało dość długo, zniecierpliwiona zaczęłam wiec dodawać stopniowo różne wilgotne składniki i to był chyba dobry pomysł :) Masło wyszło intensywne w smaku, gęste, lepkie, przypominające w konsystencji miód. W lodówce można je przechowywać co najmniej tydzień - a może i dłużej ;).

 

Przepis i zdjęcie z: oszczedzaniegotowanie.blogspot.com

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię