Masło z pestek moreli

Masło z pestek moreli

Intensywny smak i gęstą konsystencję zapewnia wyjątkowe masło z pestek moreli! Idealne jako dodatek do kanapek, sałatek czy deserów. Spróbuj tego prostego przepisu i ciesz się zdrowym smakiem!

Składniki:

  • 50 g pestek moreli
  • 3 łyżki syropu z agawy
  • 2 łyżki oleju neutralnego w smaku
  • Woda do pożądanej konsystencji

Przygotowanie:

Przy robieniu tego masła postępowałam tak jak w znalezionych w necie przepisach na masło migdałowe (jeszcze nie robiłam). Miksowanie samych pestek rzeczywiście trwało dość długo, zniecierpliwiona zaczęłam więc dodawać stopniowo różne wilgotne składniki i to był chyba dobry pomysł :) Masło wyszło intensywne w smaku, gęste, lepkie, przypominające w konsystencji miód. W lodówce można je przechowywać co najmniej tydzień - a może i dłużej ;).

Gotowe masło z pestek moreli możesz wykorzystać na wiele sposobów - dodaj go do pieczywa, sałatek, deserów lub użyj jako smarowidło. Możliwości są nieograniczone!

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię