Masło z pestek moreli
Składniki:
- 50 g pestek moreli
- 3 łyżki syropu z agawy
- 2 łyżki oleju neutralnego w smaku
- woda do pożądanej konsystencji
Przy robieniu tego masła postępowałam tak jak w znalezionych w necie przepisach na masło migdałowe (jeszcze nie robiłam). Miksowanie samych pestek rzeczywiście trwało dość długo, zniecierpliwiona zaczęłam wiec dodawać stopniowo różne wilgotne składniki i to był chyba dobry pomysł :) Masło wyszło intensywne w smaku, gęste, lepkie, przypominające w konsystencji miód. W lodówce można je przechowywać co najmniej tydzień - a może i dłużej ;).
Przepis i zdjęcie z: oszczedzaniegotowanie.blogspot.com
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.
Pokazuje 0-0 z 0 opinii