Ryż na mleku kokosowym z pulpą z mango

Ryż na mleku kokosowym z pulpą z mango

Ten deser to połączenie aksamitnej konsystencji ryżu z egzotycznym aromatem kokosa i intensywnie owocową nutą mango. Delikatnie słodki, pachnący cynamonem, doskonale sprawdzi się jako lekka przekąska lub orzeźwiający finał posiłku. Ryż gotowany na mleku i mleczku kokosowym nabiera kremowości i subtelnego smaku, który świetnie komponuje się z owocową pulpą. Podany w szklankach lub pucharkach z dekoracją z suszonego mango prezentuje się niezwykle apetycznie. To szybki i prosty deser, który przeniesie Cię myślami w tropiki.

Składniki:

Sposób przygotowania:

  1. Do garnka wlej mleko, mleczko kokosowe, dodaj cukier oraz laskę cynamonu i zagotuj.
  2. Wsyp ryż jaśminowy i gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ryż będzie miękki i wchłonie większość płynu.
  3. Po ugotowaniu zdejmij garnek z ognia i odstaw na 15 minut pod przykryciem, aby ryż wchłonął resztę mleka. Usuń laskę cynamonu.
  4. Gotowy ryż przełóż do szklanek lub miseczek, a następnie polej każdą porcję pulpą z mango.
  5. Udekoruj kawałkami suszonego mango i podawaj na ciepło lub schłodzony, wedle uznania.
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię